Actualitat a Temes d'Avui > Panorama

Gràcies per tot el que m'heu donat

El final de l'estiu ja és aquí. En la majoria de casos ens resistim, físicament i mentalment, a mirar enrere. Amb tristesa i abatiment som conscients que ens resultarà difícil la tornada a la vida diària, el treball acumulat, les matinades, els embussos... Hem estat massa bé i ens angoixa tornar a la rutina. Però és el moment de dir adéu.

Alhora, és de bona gent ser agraït, pel que no puc deixar d'agrair aquesta etapa meravellosa en què hem pogut descansar, carregar piles i gaudir dels nostres: la nostra família i amics .

Recordo que, en una d'aquestes tertúlies nocturnes estiuenques, un amic em va dir: "El temps de descans és temps per enriquir-nos. Seria terrible anar-nos-en el 30 d'agost havent estat amb gent de diferents parts d'Espanya sense haver-nos convertit en millors persones i ajudat als altres a millorar en alguna cosa. I com ho fem? Estimant. Estimar enriqueix, sortir de l'egoisme personal i preocupar-se pels altres. I per Déu el primer. No siguem mediocres. Les nostres vacances han de ser un trampolí per voler millorar, propasar-s´ho i fer-ho a tots els nivells: familiar, cultural, espiritual..."

"En poques paraules, –continuava– estar endollats a Déu, preocupar-nos els uns dels altres i parlar amb Déu per fomentar aquesta aliança que Ell s'entesta a tenir amb nosaltres".image-2845830967bf5ab8206349ed8135c4b3

Això em va fer pensar. És més, durant la resta de les vacances aquestes paraules van ser com un rum-rum continu que no parava de sonar en el meu interior. De fet, com diu una cançó d'aquest estiu espero emportar-me "les bones llums que té la gent. I quan em senti sola em cuidaran per sempre. I encara que al món hi ha persones tan grises. N´hi ha altres que no paren de brillar".

És per això, ho considero un deure de justícia, que m'agradaria agrair a totes les persones, joves i grans, amb les que he compartit aquests dies, que s'hagin entestat a fer d'aquest estiu un moment inoblidable. Gràcies per tot el que heu donat...

Gràcies per romandre al meu costat en els moments de desassossec, per escoltar-me, i pels vostres consells oportuns.

Gràcies per aquestes nits en què, acompanyats per un “mojito”, buscàvem el camí correcte per millorar en l'educació dels nostres fills.

Gràcies per les llargues passejades i aquestes converses, unes vegades absurdes, i altres més transcendentals, que ens van enriquir a tots. Gràcies per les vostres rialles i el vostre optimisme.

Gràcies per aquests esmorzars i dinars... eterns... en família.

Gràcies per bolcar tot el vostre afecte i atencions per alleujar l'estrès d'algun membre de la meva família.

Gràcies pel vostre temps per organitzar les activitats lúdiques i esportives dels nostres petits. I per compartir el cansament que això suposa.

Gràcies per acompanyar-me en aquells moments en què la desil·lusió i el desànim em feien decaure en les meves oracions.

Gràcies per la generositat que demostrareu en cuinar aquest extraordinari menú per vint, pel simple fet que gaudíssim d'una bona i amigable vetllada.

Gràcies per les mostres d'afecte i delicadesa que vareu demostra, dia a dia, amb el meu vell pare i que li feia sentir-se un més.

Gràcies per la confiança que m'atorgàreu al demanar-me que encomanés les contrarietats del teu matrimoni.

Gràcies per fer-me partícip dels teus nous projectes. Sortiran endavant segur!

Gràcies per... tantes coses!

L'estiu que ve tornaré al nostre poblet estival perquè sé que tots vosaltres hi estareu una altra vegada. Us porto al cor i en les meves oracions.

Fins aviat! 

Remedios Falaguer

  • Remedios Falaguera

Comparteix aquesta entrada

Qui som Què volem Contacte