Un avi al Vaticà. El Papa parla d'un altre Papa

1) Per saber.

image-0707a31c5d2759504be2726782fd744cEs van superar les expectatives en la recent Jornada Mundial de la Joventut al Brasil. I no només pel que fa al nombre d'assistents, ja que en la Missa de cloenda n´hi va haver més de tres milions set-cents mil, sinó sobretot, i això és incalculable, en el bé que va fer a tantes ànimes. Per exemple, el dilluns després de la clausura hi va haver una trobada amb joves a Rio de Janeiro. Aquí més de 5.000 joves es van sentir atrets per Déu per lliurar-s´hi i iniciaran, en els seus respectius països, un procés per discernir sobre la seva vocació.

2) Per pensar.

Com en el dia de la seva elecció, el Papa va tenir present a Brasil a Benet XVI, que havia escrit l'any passat una carta als joves per a aquesta ocasió i que se'ls va fer arribar a tots els pelegrins.

En el viatge de tornada el Papa va respondre a l'avió a periodistes de diverses parts del món. Li van preguntar el que van voler i el Papa Francesc va respondre a tot. Un periodista espanyol li va qüestionar sobre la seva relació de treball amb Benet XVI, cosa inusual a través dels segles.

El Papa Francesc va esmentar que hi ha una característica en "la meva relació amb Benet: l´estimo  molt. Sempre l´he estimat. Per a mi és un home de Déu, un home humil, un home que prega. Jo estava tan feliç quan va ser triat papa. Fins i tot quan va renunciar, i va ser per a mi un exemple de grandesa! Un gran. iNomés un home gran fa això! Un home de Déu i un home d'oració. Ara viu al Vaticà, i alguns em diuen: però com es pot fer això? Dos papes al Vaticà! Però, ¿no t´obstrueix? ¿No et fa la revolució en contra? Totes aquestes coses es diuen, no? Vaig trobar una frase per respondre a això: "És com tenir el teu avi a casa", però l'avi savi. Quan en una família l'avi està a casa, és venerat, estimat, se l'escolta. Ell és un home de prudència! No es fica. Li vaig dir moltes vegades: "Santedat, rebi, faci la seva vida, vingui amb nosaltres". Va venir per a la inauguració i benedicció de l'estàtua de Sant Miquel. Bé, aquesta frase ho diu tot. Per a mi és com tenir l'avi a casa: el meu pare. Si tingués una dificultat o una cosa que no he entès, diria: "Digueu-me, puc fer-ho, allò?" I quan vaig anar a parlar sobre el gran problema de Vatileaks, em va parlar de tot amb una senzillesa ... I hi ha una cosa que no sé si ho saben, crec que sí: quan ens va parlar, en el discurs de comiat, el 28 de febrer, ens va dir: "Enmig de vosaltres està el proper papa: li prometo obediència". Aixó és magnanimitat!

3) Per viure.

El Papa Francesc va esmentar amb senzillesa un dels seus encontres amb Benet XVI, on li va parlar d'un granimage-79cd6f39036012874efc4b124b1048b2 problema: "Quan vaig anar a veure el papa Benet, després de resar a la capella al seu estudi hi vaig veure una caixa gran i un sobre gruixut. Benet em va dir: "En aquesta caixa gran hi ha totes les declaracions, les coses que van dir els testimonis, tot està allà. Però el resum i el judici final estan en aquest sobre. I aquí es diu ta-ta-ta..."  Estava tot al seu cap! Però quina Intel·ligència! Tot de memòria, tot! "

Tant de bo que aquestes notícies del Papa Francesc ens portin a seguir pregant per la seva persona i les seves intencions, dins de les quals segurament hi estarà Benet XVI.

José Martínez Colín

(articulosdog@gmail.com)

  • José Martínez Colín

Comparteix aquesta entrada

Qui som Què volem Contacte