Vocació i Seminaristes > Déu em crida?

Vaig aprendre d'ella

"Cada vocació sacerdotal prové del cor de Déu, però passa pel cor d'una mare!" Sant Pius XI.image-172509c0fd79bd4c203f259430a1a30d

Per fi ha arribat el moment de presentar la meva nova "criatura", el llibre "Aprendí de ella", publicat per l'Editorial Sekotia, i amb pròleg de Mons. Josep Àngel Saiz Meneses, bisbe de Terrassa i president de la Comissió Episcopal de Seminaris i Universitats de la Conferència Episcopal Espanyola.

En la seva contraportada podem llegir: “Tu, mare de sacerdot, predestinada des de l'eternitat per viure el privilegi de tenir un fill sacerdot i custodiar, conscient de la responsabilitat que comporta el títol de guardianes de l'ésser humà, ets la gran protagonista d'aquestes pàgines. A partir de les vostres experiències i reflexions, podrem avivar –sí, també a tu mare que sempre et vas mantenir a l'ombra–, la nostra gratitud per sembrar i custodiar en els cors dels vostres fills, com Maria Santíssima, Mare de Jesucrist, Summe i Etern Sacerdot, la grandesa, la bellesa, la bondat i la veritat de Déu.

Cadascuna de vosaltres cultivàreu de manera exquisida la llavor de la fe en els tendres cors dels vostres fills i abonàreu la terra de les vostres llars amb amor maternal, afecte, cura, pietat, exemplaritat, alegria, paciència, lliurament, gratitud, servei, perdó, companyia, protecció... en definitiva, la vostra humanitat, per això heu estat capaços de crear l'ambient humà i sobrenatural adequat per afavorir la fidelitat d'aquests joves disposats a ser sal de la terra i llum del món en l'exercici del ministeri sacerdotal.

És cert que moltes de vosaltres heu passat desapercebudes al llarg de la història, però la vostra pietat, valentia, compromís i generositat s'han posat al servei de tota la humanitat i sou un exemple per a les dones del segle XXI. Mares exemplars i heroiques, bones i piatoses, generoses i disposades, que no només heu tingut la valentia de donar la vida amb generositat i alegria, sinó que, sabent que sou col·laboradores de Déu, heu instruït als vostres fills en l'amistat amb Jesús i els heu ajudat a "créixer en edat, saviesa i gràcia" per ser sal de la terra i llum del món, en l'exercici del ministeri sacerdotal.”

De fet, com bé assenyala un refrany jueu, “com Déu no podia estar a tot arreu, va fer a les mares”. Són tantes coses les que agrair! Espero que gaudiu de la seva lectura tant o més que jo a l'escriure.

Remedios Falaguera

periodista

  • Remedios Falaguera

Comparteix aquesta entrada

Qui som Què volem Contacte