Teleporqueria en hores baixes

En l'última setmana un avís del portal de participació ciutadana Hazteoir.org ha aconseguit que es retirin tres importants anunciants del reality "Campamento de verano" que emet Telecinco.

L'emissió d'un programa en què una participant era humiliada i "castigada" a patir un bany de xocolata, malgrat les seves súpliques en contra, va aconseguir enfadar més d'un teleespectador.

El dia 7 d'agost, Hazteorir.com, plataforma de participació ciutadana, va canalitzar el descontentament i va fer arribar als més de 300.000 membres de la seva comunitat un avís acusant TeleCinco de convertir la televisió en un bordell. "Cap mitjà de comunicació pot convertir la humiliació i el menyspreu a la dona en negoci i espectacle", ha assenyalat en el comunicat Ignacio Arsuaga, president de la plataforma digital.


Espectadors-clients descontents

Alguns dels principals anunciants d´"Campamento de verano" van començar a rebre correus electrònics de clients que amenaçaven el seu boicot. En el missatge facilitat per Hazteoir.org per als que vulguin trametre als anunciants argumenta que "estan finançant un programa que denigra la dona i insulta als espectadors" i exigeix que retirin la seva publicitat o "ni jo ni la meva família tornarem a ser clients seus i animaré als meus amistats a boicotejar-les."image-b830aa0b7016bf1b329f54e3ed0ce67a

Dos dies més tard Burger King va fer públic que deixava de patrocinar el polèmic reality. En el seu comunicat l'empresa de menjar esmenta que "no volem relacionar-nos amb cap format que contingui actituds masclistes, denigrants o que puguin arribar a ferir la sensibilitat dels espectadors."

Burger King s'ha mostrat sensible a les peticions que ha rebut per mail i agraeix les explicant que "gràcies als avisos que molts de vosaltres ens heu fet arribar, us comuniquem que retirem la nostra publicitat d'aquesta franja horària". (Veure pàgina de Facebook de Burger King, comunicat del dia 9 d'agost)

El dia 13 d'agost era l'asseguradora Mutua Madrileña la que va anunciar la seva retirada en la franja horària d'aquest programa, i alhora ha assenyalat que el seu contracte amb la cadena de televisió és per franges horàries i no per programes concrets.

image-36f819396c195cf82280debf89c11c96L'endemà era un altre pes pesat, McDonald's, l'anunciant que feia pública la seva decisió de retirar la seva publicitat d'aquest programa porqueria de TeleCinco. En un comunicat la multinacional explica que "Després d'haver vist el programa Campamento de verano emès per la cadena Telecinco, McDonald's Espanya va sol·licitar a aquesta cadena l'exclusió de la seva publicitat d'aquest programa des del 7 d'agost, una decisió que s'aplica a futures emissions.”image-b58e3cc19c003ecbfec5de5632c41594

“La companyia lamenta els inconvenients ocasionats per aquest incident, aliè a la seva voluntat. McDonald's Espanya no dóna suport cap programa de televisió ni actes d'una altra índole que mostrin una actitud denigrant cap a la dona o qualsevol altre col·lectiu."

La campanya de Hazteoir.org ha aconseguit a dia d'avui (16 d'agost) 34.255 adhesions que han enviat el seu mail de rebuig als patrocinadors. Fins a la data, en una setmana Burger King, Mutua Madrileña i McDonald's ja s'han retirat. Què faran Amena, Minute Maid (grup Coca Cola), Orange i ING Direct?

  • Xavier Vilella

Comparteix aquesta entrada

Qui som Què volem Contacte