Papa Francesc: «Anomenem a les unions del mateix sexe unió civil»

image-c774a2f55a998e43ca5617ab048d74c030/10/2020.El Pontífex i la seva resposta més significativa en el llibre-entrevista sobre temes de Política i Societat

El papa Francesc critica els girs de paraules que estan darrere de la teoria de gènere respecte a les unions civils i l'intent d'equiparació d'aquestes unions al matrimoni, vincle natural entre home i dona.

En la seu de Ràdio Vaticana, ha estat presentat el llibre-entrevista del diàleg entre Francisco i el sociòleg francès, Dominique *Wolton aquest dilluns 23 d'abril de 2018.

“Això no es pot canviar. Està en la naturalesa de les coses. Són així. Anomenem-les, doncs, «unions civils». No fem broma amb les veritats. És cert que darrere d'això està la ideologia de gènere. En els llibres també, els nens aprenen que es pot triar el propi sexe”, respon el papa Francesc a l'entrevistador sobre la dictadura que està darrere de les màscares d'una suposada modernitat.

“Perquè el gènere – va continuar – , ser una dona o un home, seria una opció i no un fet de la naturalesa. Això afavoreix aquest error. Però diguem les coses com són: el matrimoni és la unió d'un home amb una dona. Aquest és el terme precís. Cridem a les unions del mateix sexe ‘unió civil’”.

De fet, el Papa desemmascara la mundanitat darrere de l'anomenada modernitat perquè canvia el sentit de l'ordre natural de les coses. “Què pensar del matrimoni de les persones del mateix sexe? La paraula ‘matrimoni’ és una paraula històrica. Des de sempre en la humanitat, i no sols a l'Església, ha estat la unió d'un home i d'una dona. No es pot canviar això així com així, a la intempèrie…(*á la *belle *étoile…)”, va argumentar Francisco.

El titulo del llibre en italià ha estat traduït com “Va donar *è un poeta” (*Rizzoli, pàgina 266), mentre que en espanyol els lectors poden trobar-ho com a “Papa Francesc. Política i Societat” (Edicions Trobada).

El Pontífex confirma el que s'ha dit en una audiència general: “Hi ha idees noves, i jo em pregunto si aquestes idees noves, com la ideologia de gènere, no reposen en el fons sobre la por a les diferències”.

La publicació és el resultat d'una dotzena de trobades mantingudes entre el Sant Pare i el sociòleg francès, entre febrer de 2016 i febrer de 2017. Els diàlegs van tenir lloc a la casa Santa Marta.

A continuació, set frase del Papa sobre les contradiccions de la teoria de genero en altres discursos, homilies i entrevistes:

Home i dona! “La recent hipòtesi de reobertura del camí per a la dignitat de la persona neutralitzant radicalment la diferència sexual i per tant l'acord de l'home i la dona no és justa” (Audiència als participants en la XXIII Assemblea General dels membres de l'Acadèmia Pontifícia per a la Vida, 05.10.2017).

Diferència sexual. “En comptes de combatre  les interpretacions negatives de la diferència sexual, que mortifiquen la seva valència irreductible per a la dignitat humana, es vol  cancel·lar, de fet, aquesta diferència, proposant tècniques i pràctiques que fan que sigui irrellevant per al desenvolupament de la persona i de les relacions humanes”.

“La utopia del ‘neutre’ elimina, al mateix temps, tant la dignitat humana de la constitució sexualment diferent com la qualitat personal de la transmissió generativa de la vida”.
   

Elecció del sexe amb una operació no és llibertat. “La manipulació biològica i psíquica de la diferència sexual, que la tecnologia biomèdica deixa entreveure com plenament disponible per a l'elecció de la llibertat –mentre no ho és!– corre el risc de desmantellar així  la font d'energia que nodreix l'aliança de l'home i la dona i la fa creativa i fecunda”.

No a les colonitzacions ideològiques. El cristià ha de donar el seu testimoniatge enfront de les «colonitzacions ideològiques i culturals» que sonen com a veritables i pròpies «blasfèmies» i susciten «persecucions» furioses. Introduint «novetats» dolentes, fins a arribar a considerar normal «matar a nens» o perpetra «genocidis» per a «anul·lar les diferències», tractant de fer «neteja» de Déu amb la idea de ser «moderns» i al compàs dels temps. (Missa en Santa Marta. L’*Osservatore Romano, ed. *sem. en llengua espanyola, n. 47, divendres 24 de novembre de 2017)
   

Intolerància per les diferències «Així avança sempre —va prosseguir— una persecució nascuda d'una colonització cultural, d'una colonització ideològica, que destrueix, fa tot igual, no és capaç de tolerar les diferències».

Denunciar la teoria de gènere no és anar contra els homosexuals.  “Abans de res, jo he acompanyat en la meva vida de sacerdot, de bisbe —també de Papa—, he acompanyat a persones amb tendència i també amb pràctiques homosexuals. Les he acompanyat, les he acostat al Senyor, alguns no poden, però les he acompanyat i mai he abandonat a ningú. Això és el que s'ha de fer. A les persones cal acompanyar-les com ho fa Jesús. Quan una persona que té aquesta condició es presenta davant Jesús, segurament Jesús no li dirà: «Vés-te d'aquí perquè ets homosexual!». No. El que jo he dit es refereix a aquesta maldat que avui se sembra amb l'adoctrinament de la teoria del *gender. Em comptava un papà francès que en la taula estaven parlat amb els fills —ell catòlic, la dona catòlica, els fills catòlics, una mica tebis, però catòlics— i va preguntar al noi de deu anys: «Tu què vols ser quan siguis major?» —«Una noia». I el papà es va adonar que en els llibres de l'escola s'ensenyava la teoria del *gender. I això és contrari a les coses naturals. Una qüestió és que una persona tingui aquesta tendència, triï aquesta opció, i també hi ha qui canvia de sexe. Una altra cosa és l'ensenyament a les escoles seguint aquesta línia, per a canviar la mentalitat. A això jo ho dic «colonitzacions ideològiques»”. (Conferència de premsa del Papa durant el vol de retorn a Roma de Geòrgia i l'Azerbaidjan, diumenge 2 d'octubre de 2016. ).

* Camps obligatoris
Qui som Què volem Contacte