Els bisbes demanen recuperar el precepte dominical

8/07/2020. La Comissió Permanent de la Conferència Episcopal Espanyola (CEE) en la seva reunió dels dies 6 i 7 de juliol de 2020, «recomana als Bisbes, tenint en compte les circumstàncies de les seves Diòcesis, proposar el criteri habitual de l'Església respecte a la participació dels fidels en la Missa dominical». Aquesta recomanació la van donar a conèixer en el comunicat final de la seva reunió.

Els bisbes de la Comissió Permanent en la seva nota recorden la «declaració de l'estat d'alarma que ha comportat la paralització de moltes activitats pastorals i la suspensió de la convocatòria pública de la celebració de l'Eucaristia, a conseqüència de la recomanació sanitària i governamental de romandre a casa». Durant aquest temps d'excepcionalitat, cada bisbe va poder «dispensar del precepte dominical als qui no participin presencialment en l'Eucaristia per aquests motius».

 

Precepte dominical presencial

 

Dejuni eucarístic i participació presencial en l’Eucaristia dominical

La Permanent constata que «el poble de Déu ha viscut un sorprenent dejuni eucarístic que ha avivat el desig de la trobada amb el Senyor en l'escolta de la Paraula, en l'oració domèstica i en el servei als pobres. Fins i tot les celebracions a través dels mitjans ens han ajudat a reconèixer-nos com a poble de l'Eucaristia que experimenta que sense el Diumenge no pot viure».

«Sembla molt convenient impulsar -continua la nota dels bisbes– aquesta experiència d'aprofundiment en el significat de la celebració eucarística, sagrament de la nostra fe i font viva d'amor fratern i d'esperança».

«Per això, finalitzat l'estat d'alarma i modificades les circumstàncies, convé animar al poble de Déu a la celebració presencial de l'Eucaristia, especialment el Diumenge, amb les prudents mesures de prevenció de contagis. Per això, la Comissió Permanent de la CEE recomana als Bisbes, tenint en compte les circumstàncies de les seves Diòcesis, proposar el criteri habitual de l'Església respecte a la participació dels fidels en la Missa dominical recollit en el Catecisme de l'Església Catòlica (2180-2183)».

«Aquest nou impuls, prudent per la pandèmia que roman entre nosaltres, ha de recordar la crida a tot fidel catòlic a participar, de manera presencial, en la celebració comuna de l'Eucaristia dominical com a testimoniatge de pertinença i fidelitat a Crist i a la seva Església».


Nota de la Comissió Permanent de la CEE

Xavier Vilella. Periodista

 

Comparteix aquesta entrada

Qui som Què volem Contacte