S'incorporen tres noves lletanies al Rosari

26/06/2020. «Mater Misericordiae», «Mater Spei» i «Solacium migrantium»; Mare de Misericòrdia i d'Esperança i Consol i l'ajuda dels migrants: aquestes són les tres noves invocacions incloses per voluntat del papa Francesc en la llista de les Lletanies Lauretanes.

La Congregació per al Culte Diví i la Disciplina dels Sagraments va comunicar, el 20 de juny d'aquest any 2020, aquesta disposició del Papa en una carta dirigida als presidents de les Conferències Episcopals. «Són incomptables els títols i invocacions que la pietat cristiana, al llarg dels segles, ha reservat a la Mare de Déu, camí privilegiat i segur per a l'encontre amb Crist», va escriure en la carta el cardenal Robert Sarah i l'arquebisbe Arhur Roche, respectivament prefecte i secretari del Dicasteri del Vaticà. Ara, especifiquen, «la primera invocació es col·locarà després de Mater Ecclesiae, la segona després de Mater divinae gratiae, la tercera després de Refugium peccatorum».

Oracions nascudes dels desafiaments de la vida

Encara que antigues, les lletanies –anomenades «Lauretanes» en referència del Santuari de la Santa Casa de Loreto que les va fer famoses– tenen una forta connexió amb els moments de la vida de l'Església i la humanitat. Així ho afirmen els dirigents del Culte Diví, subratllant que «fins i tot en l'època actual, marcada per raons d'incertesa i desconcert», el recurs «ple d'afecte i confiança» a la Verge «és particularment sentit pel poble de Déu».

Monsenyor Arthur Roche –en declaracions a VaticanNews– va reiterar el vincle entre l'espiritualitat i la concreció del temps, de la vida quotidiana. «Diversos Papes –va recordar Monsenyor Roche– han decidit incloure invocacions en les Lletanies, per exemple Joan Pau II va afegir la invocació "Reina de la família". Responen al moment real, un moment que presenta un desafiament per al poble». «El Rosari, com sabem, és una oració dotada de gran poder i per tant –conclou el secretari del dicasteri vaticà– en aquest moment les invocacions a la Verge són molt importants per als qui sofreixen per COVID-19 i, entre ells, els migrants que han deixat la seva terra».

Font: VaticanNews

Carta del Prefecte de la Congregació per al Culte Diví i la Disciplina dels Sagraments als presidents de les Conferències Episcopals sobre les invocacions "Mater misericordiae", "Mater spei" i "Solacium migrantium" que s'inclouran en les lletanies lauretanes. 20.06.2020

Comparteix aquesta entrada

Qui som Què volem Contacte