Imatges dels carrers amb catifes de flors en honor de Jesús

image-b024606ff8a046e0777089e0cf2ad3f3

image-32193c1233c39bd7aeb8f4cf54aaf16a

A diversos indrets de Catalunya, la celebració de la festa del Cos i la sang de Crist té un color especial. Jesús surt al carrer en una mostra de què res de l'humà li és aliè i, d'altra banda, desitja rebre en mig del trafeg dels nostres pobles i ciutats la salutació i adoració dels fidels: Déu ens busca en mig del món i no només en la quietud de les esglésies.


Aquest any, de resultes de les conseqüències de la pandèmia de la COVID-19, moltes processons han estat suspeses, així com la confecció de catifes de flors i enramades.

A Barcelona, que aquest any celebra el 700 aniversari de la primera processó del Corpus documentada, pels motius esmentats ha reduït la processó de Crist en la custòdia a l'interior de la catedral i el claustre.

La pietat popular i la iniciativa de molts preveres mostraran altres maneres de fer costat a Jesús l'Eucaristia en aquest dia gran.

Adjuntem l'enllaç a diferents arxius fotogràfics de celebracions del Corpus anteriors a la d'aquest any. Pertanyen a tres viles amb una gran tradició d'engalanar els carrers en honor de Jesús a l'Eucaristia.

Arbúcies / Galeria fotogràfica

https://www.enramades.net/ca/flors-naturals.html#!prettyPhoto[gallery]/0/

La Garriga / Galeria fotogràfica

https://www.corpuslagarriga.org/galeria-de-fotos/

Sitges / Galeria fotogràfica

https://www.flickr.com/photos/sitges-visit/albums/72157709186179283

Barcelona

Breu document en pdf sobre l’origen del Corpus a Barcelona amb referències als elements festius  més destacats

https://www.barcelonaenhorasdeoficina.com/corpus-2020-barcelona-virtual-telematico/

Comparteix aquesta entrada

Qui som Què volem Contacte