27 de març: Oració per la fi de la pandèmia i benedicció "Urbi et orbi"

27/03/2020. A les 18.00 hores els catòlics de tot el món estan convidats a unir-se espiritualment, a través dels mitjans de comunicació, al Papa, qui presidirà un moment d'oració des de l'atri de la Basílica de Sant Pere, amb la plaça buida, com ell mateix va anunciar el passat 22 de març de 2020, després de resar el Àngelus: «Escoltarem la Paraula de Déu, elevarem la nostra súplica, adorarem el Santíssim Sagrament, amb el qual al final donaré la Benedicció Urbi et orbi, a la qual s'unirà la possibilitat de rebre la indulgència plenària».


A partir de les 18.00 hores, el moment d'oració serà transmès en viu a tot el món per Vatican Media i es podrà seguir en diversos idiomes en la la web www.vaticannews.va, Facebook i en el canal de YouTube de la SantaSeu.

Al final de la celebració, el Sant Pare impartirà la benedicció "Urbi et orbi" amb la possibilitat de rebre la indulgència plenària amb les condicions establertes per l'Església.

A la porta central de la Basílica Vaticana es col·locarà la imatge de la Verge Salus Populi Romani i el crucifix de San Marcello, advocacions davant les quals el Sant Pare va resar en persona diumenge passat, 15 de març de 2020. Després d'escoltar les lectures de la Bíblia, el Papa pronunciarà una meditació.

El Santíssim Sagrament serà exposat en l'altar de l'atri de la Basílica Vaticana. Després de la súplica, seguirà el ritu de la Benedicció Eucarística Urbi et orbi.

Sobre la indulgència plenària en temps excepcionals

La Penitencieria Apostòlica va precisar el 20 de març de 2020 que, per a obtenir la indulgència plenària, els malalts amb coronavirus, els que estan en quarantena, així com els treballadors de la salut i els familiars que s'exposen al risc de contagi per ajudar als afectats pel Covid-19, podran simplement recitar el Credo, el Pare Nostre i una oració a Maria.

Igualment, per a obtenir les indulgències, altres persones podran triar entre diverses opcions: visitar el Santíssim Sagrament o l'adoració Eucarística o llegir les Sagrades Escriptures durant almenys mitja hora, o recitar el Rosari, el Viacrucis o la Coroneta de la Divina Misericòrdia, demanar a Déu la fi de l'epidèmia, l'alleujament dels malalts i la salvació eterna per a aquells als quals el Senyor ha cridat a si.

La indulgència plenària pot ser obtinguda també pels fidels que a punt de morir no poden rebre el sagrament de la unció dels malalts i el viàtic: en aquest cas es recomana l'ús del crucifix o de la creu.

Contrició perfecta davant impossibilitat de rebre l'absolució

La Penitencieria també recorda que quan «els fidels individuals es troben en la dolorosa impossibilitat de rebre l'absolució sacramental, ha de recordar-se que la contrició perfecta, procedent de l'amor de Déu estimat sobre totes les coses, expressada per una sincera petició de perdó (la que actualment pot expressar el penitent) i acompanyada pel ferm propòsit de recórrer com més aviat millor a la confessió sacramental, obté el perdó dels pecats, fins i tot mortals», com s'indica en el Catecisme de l'Església Catòlica (n. 1452).


https://www.vaticannews.va/es/vaticano/news/2020-03/penitenciaria-apostolica-indulgencia-plenaria-absolucion-colecti.html

Per a seguir l'oració del Papa i rebre la benedicció "Urbi et orbi"
https://www.vaticannews.va/es.html
https://www.youtube.com/watch?v=3noluolsshy

https://www.facebook.com/vaticannews.es/?brand_redir=disable

Comparteix aquesta entrada

Qui som Què volem Contacte