Les campanes sonaran al migdia convidant pregar l’Àngelus

Cada dia a les 12 h del migdia, mentre es fan sonar les campanes de les esglésies s’invita a pregar l’Àngelus, en solidaritat amb tots els confinats a les seves llars i per agrair l’entrega de tots els qui generosament treballen per atendre i combatre la pandèmia del coronavirus Covid-19. Les Diòcesis amb seu a Catalunya s’uneixen d’aquesta manera a la iniciativa promoguda per la Comissió Executiva de la Conferència Episcopal Espanyola, a partir del dilluns dia 16 de març.

Tots els fidels són invitats a unir-se des de les llars respectives a aquesta iniciativa eclesial i ciutadana, i els Bisbes demanen que sigui secundada pels responsables de les esglésies.

En aquests dies de dolorosa prova, fruit de la pandèmia del coronavirus Covid-19, l’Església Catòlica vol oferir pregària i esperança, amb els seus recursos en favor dels afectats, així com fer sensible la presència del Senyor que salva i acompanya el seu poble, i anima tots els cristians a perseverar en la pregària de súplica perquè aviat se superi aquesta terrible prova.

El Sant Pare Francesc des de l’inici d’aquesta epidèmia, ens ha recomanat la pregària confiada a la Mare de Déu i ha afegit a l’Àngelus aquesta

ORACIÓ:

“Oh Maria, Vós resplendiu sempre en el nostre camí com a signe de salvació i d’esperança. Nosaltres ens confiem a Vós, Salut dels malalts, que prop de la Creu vau ser associada al dolor de Jesús, mantenint ferma la vostra fe.

Vós, Salvació de tots els pobles, sabeu de què tenim necessitat i estem segurs que proveireu, perquè, com a Canà de Galilea, pugui retornar l’alegria i la festa després d’aquest moment de prova.

Ajudeu-nos, Mare del Diví Amor, a conformar-nos a la voluntat del Pare i a fer el que ens dirà Jesús, que ha pres sobre seu els nostres sofriments i ha carregat els nostres dolors per conduir-nos, a través de la Creu, a l’alegria de la Resurrecció.

Sota el vostre mantell ens emparem, Santa Mare de Déu; escolteu les nostres pregàries en tota necessitat i aparteu-nos sempre dels perills, Verge, gloriosa i beneïda. Amén.”

http://www.tarraconense.cat/preguem-amb-langelus-cada-dia-fent-sonar-les-campanes/

ÀNGELUS

V. L’Àngel del Senyor va anunciar a Maria.

R. I ella va concebre per obra de l’Esperit Sant.

Déu vos salve, Maria, plena de gràcia;
el Senyor és amb Vós;
beneïda sou Vós entre totes les dones;
beneït és el fruit del vostre sant ventre, Jesús.

Santa Maria, Mare de Déu,

pregueu per nosaltres pecadors,
ara i a l'hora de la nostra mort. Amén. 

V. Sóc l’esclava del Senyor.

R. Que es compleixin en mi les teves paraules.

Déu vos salve, Maria...

V. El qui és la Paraula es va fer home.

R. I va habitar entre nosaltres.

Déu vos salve, Maria...

V. Pregueu per nosaltres, Santa Mare de Déu.

R. Perquè siguem dignes de les promeses de Jesucrist.

Preguem: Infoneu, Senyor, la vostra gràcia en els nostres cors. I feu que els qui, per l’anunci de l’àngel, hem conegut l’encarnació de Jesucrist, el vostre Fill, siguem conduïts, per la seva passió i la seva creu, a la glòria de la resurrecció. Pel mateix Jesucrist Senyor nostre.

R. Amén.

EN LLATÍ

V/. Angelus Domini nuntiavit Mariæ,
R/. Et concepit de Spiritu Sancto.

Ave Maria, gratia plena,
Dominus tecum. 

Benedicta tu in mulieribus, 

et benedictus fructus ventris tui, Iesus. 

Sancta Maria, Mater Dei, 

ora pro nobis peccatoribus, 

nunc et in hora mortis nostræ. Amen. 


V/. "Ecce Ancilla Domini."
R/. "Fiat mihi secundum Verbum tuum."

Ave Maria, gratia plena... 


V/. Et Verbum caro factum est.
R/. Et habitavit in nobis.

Ave Maria, gratia plena... 


V/. Ora pro nobis, Sancta Dei Genetrix.
R/. Ut digni efficiamur promissionibus Christi.

Oremus: Gratiam tuam quæsumus, Domine, mentibus nostris infunde; ut qui, angelo nuntiante, Christi Filii tui Incarnationem cognovimus, per passionem eius et crucem, ad resurrectionis gloriam perducamur. Per eumdem Christum Dominum nostrum. Amen. 

Font: http://devocionari-catala.blogspot.com/2012/02/14.html

Comparteix aquesta entrada

Qui som Què volem Contacte