«One of Us»: Iniciativa en defensa de la vida i la dignitat humana

Cal unir forces per defensar la vida humana. En aquest sentit, és digna de lloar la iniciativa denominada Federació Europea One of Us, o simplement «One of Us» (un de nosaltres), que tracta d’influir davant la Unió Europea perquè l’atenció i defensa de la vida humana no es desvirtuï. Amb aquesta finalitat, promou un rearmament ideològic des dels fonaments d’Europa: la filosofia grega, el dret romà, els valors judeocristians, la ciència moderna i el reconeixement de les llibertats fonamentals. 

El 7 de desembre de 2018, el seu comitè executiu va aprovar el manifest «Per una Europa fidel a la dignitat humana», elaborat pel filòsof francès Rémi Brague i que posa les bases d’una acció coordinada de desenes d’organitzacions provida, profamília i en defensa de les llibertats i la cultura. 

El manifest de One of Us diagnostica que «si Europa es mor, serà d’infidelitat a si mateixa» i davant aquest perill es conjura per dur a terme un combat cultural necessari. «Europa ha de recuperar el camí de la superioritat de l’espiritual sobre el material» i «abandonar el camí del fals igualitarisme i del relativisme». 

En concret, s’assenyalen set àrees fonamentals d’actuació: 

1. Afirmació de la vida. Inclou la defensa de la vida del no nascut, el respecte a la identitat genètica humana, la promoció de les cures pal·liatives i la lluita contra la legalització de l’eutanàsia i l’acarnissament terapèutic. 

2. Matrimoni basat en la unió d’home i dona. Inclou la protecció de la família basada en el matrimoni entre un home i una dona. 

3. Revertir l’hivern demogràfic, amb mesures de suport a la natalitat i la conscienciació sobre la gravetat de l’hivern demogràfic. 

4. Rebuig de la ideologia de gènere, amb especial èmfasi en una educació sexual i afectiva integral que respecti les conviccions morals de les famílies i no impliqui la sexualització prematura de la infància. 

5. Superar la dictadura del políticament correcte, incidint de manera especial en la denúncia de l’«ús espuri dels delictes d’odi o de la prohibició de les discriminacions com a eines de terror i d’uniformització ideològica». 

6. Lluitar contra la manipulació de la vida humana, que inclou la gestació subrogada (ventres de lloguer) i la promoció d’alternatives com l’adopció «per a les parelles formades per un home i una dona amb dificultats per engendrar o gestar». 

7. Transhumanisme, oposant-se als projectes transhumanistes que suposen l’edició genètica de l’embrió humà, la criogenització o els projectes per crear superhomes en laboratoris. 

Autor: Domènec Melé és titular de la Càtedra d'Ètica Empresarial, IESE Business School. Doctor en Teologia i en Enginyeria industrial.

Comparteix aquesta entrada

Qui som Què volem Contacte