El Papa demana un any de compromís missioner als sacerdots candidats al servei diplomàtic de la Santa Seu

17/02/2020. El Sant Pare Francesc ha demanat que s'integri en el programa de formació dels sacerdots candidats al servei diplomàtic de la Santa Seu un any de compromís missioner en una diòcesi de les Esglésies particulars, amb la finalitat de formar-los en el zel apostòlic per a anar als territoris fronterers, fora de la seva diòcesi d'origen. El Sant Pare va fer aquesta petició en una carta a Mons. Joseph Marino, president de la Pontifícia Acadèmia Eclesiàstica, i es va fer pública el 17 de febrer de 2020.

Amb la finalitat d'afrontar positivament els creixents desafiaments per a l'Església i el món, Francesc escriu en la seva carta que "és necessari que els futurs diplomàtics de la Santa Seu adquireixin, a més d'una sòlida formació sacerdotal i pastoral, i de la formació específica que ofereix aquesta Acadèmia, també una experiència personal de missió fora de la seva pròpia diòcesi d'origen, compartint amb les Esglésies missioneres un període de camí al costat de la seva comunitat, participant en la seva activitat evangelitzadora quotidiana".

El Papa demana a Mons. Marino "enriquir el currículum de formació acadèmica amb un any sencer dedicat al servei missioner a les Esglésies particulars de tot el món", en estreta col·laboració amb la Secretaria d'Estat i amb els Representants Pontificis. "L'experiència missionera que es vol promoure –explica el sant Pare en la seva carta– serà útil no sols per als joves acadèmics, sinó també per a les Esglésies particulars amb les quals col·laboraran i, com espero, suscitarà en altres sacerdots de l'Església universal el desig de posar-se a disposició per a transcórrer un període de servei missioner fora de la seva pròpia diòcesi".

Font: Agència Fides, 17/02/2020

http://www.fides.org

Comparteix aquesta entrada

Qui som Què volem Contacte