Els 7 diumenges de sant Josep: Conèixer i tractar al sant Patriarca

image-8b97ce58eafdc0ad6f6a7af587ac27d3El diumenge 2 de febrer s'inicia la devoció dels 7 diumenges dedicats a contemplar els dolors i els gojos de sant Josep. És una oportunitat de conèixer millor al que va fer de pare de Jesús i que, com tots els homes, també va viure alternant alegries i moments de tristesa.

L'Església recomana preparar la festa de sant Josep, el 19 de març, dedicant durant els set diumenges anteriors a considerar els principals motius de goig i sofriment de la vida del sant patriarca. Aquesta devoció deu el seu impuls al papa Gregori XVI que li va concedir indulgències. Va ser Pius IX el que, en 1870, va nomenar a sant Josep intercessor de l'Església universal. Aquest Sant, cap de la Sagrada Família, és també patró de les famílies cristianes i se'l considera patró de la bona mort (per haver mort acompanyat per Maria i Jesús).

Sant Joan Pau II li va dedicar l'exhortació apostòlica Redemptoris custos, que molts consideren una de les grans aportacions teològiques sobre la figura de sant Josep.

Significativament, el papa Francesc va iniciar el seu ministeri petrí el 19 de març de 2013 i va dedicar la seva homilia a reflexionar sobre la missió que sant Josep va rebre de Déu: «Custodi de qui? De Maria i Jesús; però és una custòdia que s'allarga després a l'Església, com ha assenyalat el beat Joan Pau II: "Igual que va cuidar amorosament a Maria i es va dedicar amb goig a l'educació de Jesucrist, també custòdia i protegeix el seu cos místic, l'Església, de la qual la Verge Santa és figura i model".»

Recursos:
Devoció dels set diumenges de sant Josep amb oracions d'inici i cloenda (català).
Fórmula breu dels 7 diumenges (català).
Dolores y gozos de san José ilustrados por Palmira Laguéns (santuari de Torreciudad) (castellano)

Comparteix aquesta entrada

Qui som Què volem Contacte