Curs de formació i acompanyament de nuvis

La Subcomissió Episcopal per a la Família i Defensa de la Vida, dins de la Comissió Episcopal d'Apostolat Seglar, publica “Junts en Camí, + Q2” un Itinerari de formació i acompanyament de nuvis. La finalitat d'aquest curs és acompanyar, preparar i ajudar als joves que estan vivint el seu festeig cap a la vocació matrimonial. 


A diferència d'un curset prematrimonial, que es realitzen quan ja s'ha pres la decisió de casar-se, aquesta proposta és un acompanyament en el temps que dura el festeig per a destriar sobre la vocació a l'amor a través del matrimoni i la família.


El perquè del curs
La conveniència d'acompanyar als nuvis oferint-los un itinerari de formació i maduració és evident, ja que l'èxit de qualsevol projecte depèn del temps dedicat a aclarir els seus objectius, de la seva bona preparació, de l'experiència adquirida, i dels mitjans emprats per a aconseguir les finalitats: «A l'èxit, amb la pràctica».


Encara que això sembla evident, tanmateix, no acaba de ser acceptat espontàniament. Se sol pensar que és suficient amb estimar-se i que no és necessària una preparació específica per a accedir a la vida matrimonial. Es dediquen molts anys a la formació professional, però a penes es dedica temps a la formació dels nuvis del matrimoni.


El festeig és un camí de reconeixement d'una vocació. Una etapa de discerniment personal per a la construcció d'un matrimoni i una família, on s'educa l'amor en el lliurament, l'acolliment, la renúncia, el desig i la voluntat. El principal objectiu, per tant, seria acompanyar als nuvis en el propi discerniment a la vocació matrimonial i el reconeixement de la veritable elecció del futur cònjuge.


Temari i metodologia
La Subcomissió per a la Família i la Defensa de la Vida ofereix a les persones que impartiran aquests cursos un total de
12 temes. Es convida al fet que s'apliqui una metodologia activa, que sigui flexible segons les característiques de cada grup i en el qual el paper protagonista el portin els nuvis. Els continguts, la participació, l'experiència i, sobretot, l'acompanyament als nuvis són les claus de la metodologia que es proposa.


Els 12 temes proposats es divideixen majoritàriament en dues o tres sessions. En sessions quinzenals pot completar-se aquest itinerari en dos o tres anys, però les sessions es poden adaptar atenent les circumstàncies concretes d'un grup de nuvis i segons el criteri dels responsables de l'acompanyament.


El contingut del Curs i el material de referència per a la preparació de les sessions pot descarregar-se en la web de la conferència episcopal espanyola accedint des d'aquest índex:

 Introducció

 Tema 1: Iniciant un camí

 Tema 2: Conèixer-se a un mateix, per a poder estimar a l'altre

 Tema 3: Home i dona els va crear

 Tema 4: La Comunicació

 Tema 5: Què és l'amor?

 Tema 6: Fidelitat

 Tema 7: la bellesa de la sexualitat 

 Tema 8: Resolució de conflictes

 Tema 9: L'espiritualitat en el festeig

 Tema 10: La vocació al matrimoni

 Tema 11: Projecte de vida familiar

Tema 12: Dimensió social del festeig (estarà disponible pròximament)

Enlaces: 

Itinerari de formació i acompanyament de nuvis

Comparteix aquesta entrada

Qui som Què volem Contacte