Aquest mes de novembre, el Papa demana resar pel diàleg i la reconciliació al Pròxim Orient

 image-9fad6f77e0691f893d4e8db484855999


https://www.youtube.com/watch?v=Wu9Z2hDzN64


Durant el mes de novembre, el Sant Pare orienta la seva intenció d'oració cap al diàleg entre les comunitats religioses a l'Orient Pròxim, perquè "neixi un esperit de diàleg, un esperit de trobada i de reconciliació".


«Al Pròxim Orient la convivència i el diàleg entre les tres religions monoteistes es basa en llaços espirituals i històrics. D'aquestes terres ens va arribar la bona notícia de Jesús, ressuscitat per amor. Avui, moltes comunitats cristianes, al costat d'altres jueves i musulmanes, treballen aquí per la pau, la reconciliació i el perdó. Resem perquè a Orient Pròxim neixi un esperit de diàleg, un esperit de trobada i de reconciliació». 

Aquest és el text de la Intenció d'Oració del Papa Francesc, novembre de 2019.


Promoure un esperit de diàleg, trobada i reconciliació


En El Vídeo del Papa del mes de novembre, Francesc posa el focus en la convivència entre les comunitats d'Orient Pròxim, demanant a tots els catòlics que resin perquè existeixi un autèntic diàleg entre elles. Per al Sant Pare, la cerca d'unitat entre cristians, jueus i musulmans "es basa en llaços espirituals i històrics".


El terme "Orient Pròxim" (per als europeus) o "Orient Mitjà" (per als anglosaxons) serveix per a nomenar una àrea geogràfica a l'est del Mediterrani. El Papa Francesc destaca que allí moltes comunitats cristianes, jueves i musulmanes "treballen per la pau, la reconciliació i el perdó". En aquests contextos, demana que la cerca de diàleg i unitat en el si de cadascuna d'aquestes comunitats es dugui a terme sense témer les diferències.
La definició exacta d'Orient Pròxim no té fronteres precises. Segons les fonts, aquestes terres solen incloure als països de Bahrain, Egipte, Xipre, Iran, l'Iraq, Israel, Jordània, Kuwait, Líban, Oman, Qatar, Aràbia Saudita, Síria, Turquia, els Emirats Àrabs Units, Iemen i Palestina. Segons informes recents, els musulmans constitueixen una mica més del 93% de la població de la zona. La comunitat cristiana, per part seva, representa aproximadament el 5%; i la jueva, que es concentra majorment a Israel, és gairebé d'un 2%.


En la seva visita a Bari el juliol de 2018, el papa Francesc també va esmentar la importància de la reconciliació quan es va dirigir als cristians d'Orient Pròxim amb les següents paraules: "La pau no vindrà gràcies a les treves sostingudes per murs i proves de força, sinó per la voluntat real d'escoltar i dialogar".

Comparteix aquesta entrada

Qui som Què volem Contacte