L’oració, cor de la missió de l’Església

Fa ben poc, a Roma, el Papa Francesc ha rebut en una audiència a les delegacions de la Xarxa Mundial d'Oració del Papa (Apostolat de l'Oració) i els hi ha dirigit un interessant discurs. En les seves paraules del 28 de juny de 2019, el Papa ha subratllat la grandíssima importància de l'oració en la vida cristiana. Aquí li fem ressò.

Ha començat el seu discurs manifestant la seva confiança i reconeixement a l'obra pontifícia Xarxa Mundial d'Oració del Papa: “la meva gratitud pel vostre compromís d'oració i apostolat en favor de la missió de l'Església”. I ha afegit que “el vostre és un servei molt necessari (...), afavorint la comunió en l'Església”. El vostre servei “amb la seva (...) oració pel Papa (...), recorda que el cor de la missió de l'Església és l'oració. Podem fer moltes coses, però sense oració no funciona”.


L'oració construeix, uneix, contribueix a la fraternitat, no allunya: “pregar no els separa de la vida real”. “L'oració sempre desperta sentiments de fraternitat, trenca barreres, supera fronteres, crea ponts invisibles però reals i efectius, obre horitzons d'esperança”.


A l'Apostolat de l'Oració es proposa l'oració com un camí personal del propi cor en el cor misericordiós de Jesús, camí que transforma les nostres vides i ens porta a ajudar als altres, a ser misericordiosos: “Entrar en oració és entrar amb el meu cor en el cor de Jesús, obrir un camí dintre del cor de Jesús, el que Jesús sent, els sentiments de compassió de Jesús i també fer un viatge dintre del meu cor per canviar-lo en aquesta relació amb el cor de Jesús”. “La proximitat al Cor del Senyor anima els nostres cors a apropar-se amb amor al germà i ajuda a entrar en aquesta compassió per al món”. “Estem cridats a ser testimonis i missatgers de la misericòrdia de Déu"”. La nostra missió és “una missió de compassió per al món, podríem dir un 'camí del cor', es a dir, un itinerari d'oració que transforma les vides de les persones”.


El Papa ha subratllat la importància de l'oració dels joves, de l'amistat d'aquests amb Jesús: “És important ajudar a les noves generacions a créixer en amistat amb Jesús a través d'una trobada íntima amb ell en l'oració, en l'escolta de la seva Paraula, apropant-nos a l'Eucaristia per a ser do d'amor al pròxim. L'oració personal o comunitària ens anima a dedicar-nos a l'evangelització i ens impulsa a cercar el bé dels altres. Hem d'oferir als joves oportunitats d'interioritat, moments d'espiritualitat, escoles de la Paraula, perquè puguin ser missioners entusiastes en els diferents entorns”. Dels nens, ha dit: “Ensenyar als nens a pregar. Perquè ells arriben al moment al cor de Jesús, al moment”.


Així doncs, aquest missatge del Papa arriba en un bon moment, especialment per als joves, nois i noies, en aquest temps d'estiu, de vacances, temps especialment propici per a poder trobar temps i espais d'oració, de vida interior.


Autor: Dr. Josep Maria Montiu de Nuix, pvre.

Enlllaç 

Comparteix aquesta entrada

Qui som Què volem Contacte