Diumenge de la Divina Misericòrdia: alguns recursos per viure aquesta gran festa

Sor M. Faustina Kowalska (1905-1938), va rebre el missatge de la misericòrdia de Déu, que demana per la confiança en Déu i l'actitud de misericòrdia cap al proïsme. Crida a proclamar i orar per la Divina Misericòrdia per al món, incloent la pràctica de noves formes del culte.

La devoció a la Divina Misericòrdia va créixer molt ràpidament després de la beatificació (18 d'abril de 1993) i canonització (30 d'abril de 2000) de Sor Faustina i també a causa de les peregrinacions del papa Joan Pau II a Lagiewniki (1997 i 2002).

L'any 2000 el papa Joan Pau II va canonitzar a santa Faustina i durant la cerimònia va declarar: “Així doncs, és important que acollim íntegrament el missatge que ens transmet la paraula de Déu en aquest segon diumenge de Pasqua, que a partir d'ara en tota l'Església es designarà amb el nom de ‘Diumenge de la Divina Misericòrdia’”. (Homilia, 30 de Abril, 2000). Tant Benet XVI com el papa Francesc han recomanat aquesta devoció.

Alguns recursos sobre la Divina Misericordia

Santuari de la Divina Misericòrdia i Congregació de les Germanes de la Mare de Déu de la Misericórdia i sobre Sor Faustina: totes dues pàgines tenen nombrosos recursos sobre aquesta devoció, textos de santa Faustina i de sant Joan Pau II, etc.

Audiència de Benet XVI després del seu viatge a Polònia (31 de maig de 2006).

El papa Francesc al Santuari de la Divina Misericòrdia (30 de juliol de 2016), durant la Jornada Mundial de la Juventut.

Carta Apostòlica “Misericordia et Misera”, del papa Francesc, en concloure el Jubileu Extraordinari de la Misericòrdia.

 

Comparteix aquesta entrada

Qui som Què volem Contacte