Ser monjo benedictí i mil·lennial no és incompatible: testimoni de dos joves monjos

Tota vocació és un regal de Déu i també, un autèntic miracle. I més avui dia, on sembla que Déu no té lloc, que destorba. No obstant això, malgrat l'obstinació amb què alguns tracten d'arraconar-lo i silenciar-lo, Ell continua cridant, i hi ha qui continua responent amb valentia i generositat jugant-l'hi tot a una carta, apostant-lo tot per Déu.

Els monjos benedictins viuen retirats del món per a portar el món a Déu. Com? Fonamentalment amb l'oració de l'Ofici diví i de la Sagrada litúrgia, i la meditació personal de la Lectio Divina, seguint el ritme que dicta la regla de Sant Benet i el seu famós "Ora et labora". Treball, vida en comú i oració, són tres formes de contemplar a Déu i gaudir del seu amor.

I hi ha mil·lennials en els monestirs? Sí; i si no ho creïeu, aquí en presentem a dos: Fra Ignacio i Fra Eduard. Són monjos benedictins del monestir de Leyre (Navarra). I no són els únics; darrere d'ells han entrat més... Perquè qui crida és Déu, i el seu Amor és l'única cosa capaç d'omplir completament el cor de l'home, ja sigui mil·lennial, de la generació X o Baby Boomers. Per a Déu cadascun som únics i irrepetibles. "Ens vas fer Senyor per a tu i el nostre cor estarà sempre inquiet fins que descansi en tu" (Sant Agustí).

Fra Eduard Oliver Piqué, Orde de sant Benet

És de Barcelona. Va estudiar a Pamplona Dret i Filosofia en la Universitat de Navarra. Va ser resident del Colegio Mayor Albaizar. I en el seu últim curs, Déu va fer de les seves. Qui li havia de dir que el Monestir de Leyre es convertiria en casa seva? Però Déu és així, Déu sempre sorprèn; ens va preparant perquè puguem escoltar-li en el silenci del nostre cor i des d'aquí, lliurement, li donem una resposta. Ell, igual que l'Ignacio, no va dubtar i li ho va jugar tot per Déu. I com diu l'Evangeli, "han triat la millor part".

Vídeo testimoni

Fra Ignacio Esparza Lezáun, Orde de Sant Benet

És de Pamplona. Va estudiar Dret. Va entrar en el Monestir de Leyre amb 22 anys, en acabar la universitat. La seva alegria és atractiva; la contagia al seu voltant. La seva passió per contemplar la bellesa, inculcada en la seva família des de petit, ha estat una de les coses que més el va ajudar a descobrir la seva vocació. Ara, des de Leyre, fa una cosa molt més valuosa per nosaltres: ens sosté i impulsa amb la seva oració.

Vídeo testimoni

Font: arguments

 

Comparteix aquesta entrada

Qui som Què volem Contacte