Com centrar el Nadal en Jesús i no en nosaltres? El Papa Francesc explica com no mundanitzar el Nadal i com preparar-nos per a aquesta festa

Benvolguts germans i germanes:

Dintre de sis dies celebrarem el Nadal, i podríem preguntar-nos: Com és aquesta festa que a Déu li agradaria que celebréssim? L'Evangeli ens parla de les sorpreses i canvis de vida que va portar amb si aquell primer Nadal de la història. Com l'arribada de Déu va canviar de manera radical els plans de María i Josep. I la sorpresa més gran arriba en la nit de Nadal, quan l'Altíssim apareix com un nen petit, reconegut només per uns senzills pastors.

Nadal significa acollir en la terra les sorpreses del Cel i celebrar a un Déu que revoluciona les nostres lògiques humanes. Viure el Nadal és entendre que la vida no es programa sinó que es dóna, que no podem viure per a nosaltres mateixos sinó per a Déu, que va descendir fins nosaltres per a ajudar-nos.

Procurem no mundanitzar el Nadal, ni convertir-la en una bonica festa tradicional però centrada en nosaltres i no en Jesús. Celebrarem el Nadal si sabem dedicar temps al silenci, com va fer Josep; si li diem a Déu “aquí estic”, com María; si sortim de nosaltres mateixos per a anar a la trobada de Jesús, com els pastors; si no ens deixem encegar per la lluentor de llums artificials, de regals i menjars, i en canvi ajudem a algú que passa necessitat, perquè Déu es va fer pobra per Nadal.

Salutacions

Salutació cordialment als pelegrins de llengua espanyola provinents d'Espanya i Amèrica Llatina. Li demanem a la Mare de Déu que ens ajudi a contemplar en silenci el misteri del Naixement del seu Fill, perquè fem realitat en les nostres vides el seu exemple d'humilitat, pobresa i amor. Els desitjo un bon Nadal. Moltes gràcies.

© Copyright - Libreria Editrice Vaticana

 

Comparteix aquesta entrada

Qui som Què volem Contacte