Una presumpta màrtir de la castedat de 22 anys, Marta Obregón (1992)

La seva mort va impactà en els mitjans de comunicació. Catorze punyalades, la última en ple cor, segaren la seva vida. Era una formosa jove de només 22 anys, estudiant de quint curs de periodisme. El que havia causat la seva mort havia estat el que és conegut com “el violador de l’ascensor”. Aquest, temps abans, havia violat a diverses dones. En definitiva, un crim impactant!

Es va investigar que havia passat. Es va veure que hi havia motiu per a introduir la causa de beatificació i de canonització de Marta, per via de martiri. Ara ja s’està acabant la fase diocesana d’aquesta investigació, que s’està fent a Burgos. Acte seguit, començarà la fase romana de la seva causa, la decisiva per a determinar oficialment si va ser un martiri, si ella va ser una màrtir de la castedat.

Ara, a finals d’octubre, s’ha presentat el següent llibre: LÓPEZ-SANTIDRIÁN, S. Marta Obregón. ‘Hágase’. Yo pertenezco a mi amado, Ed. Fonte – Monte Carmelo, Burgos 2018, 150 pp. Es tracta d’un llibre molt interessant, que pot fer molt bé, especialment a les noies i als nois d’avui. Està escrit pel postulador diocesà de la causa, que és un savi catedràtic de la Facultat de Teologia de la Universitat de Burgos, Dr. Saturnino López. Pel que li he sentit dir, penso que està convençut de que Marta pot ser declarada màrtir, sempre respectant que la última paraula sempre pertany a la Santa Seu.

Marta Obregón va néixer a La Corunya. Però, molt poc després va passar a viure a Burgos. Va créixer dins d’una família molt cristiana, la seva mare és de l’Opus Dei. Marta, durant la seva adolescència, arribarà a patir una crisis de fe. Passarà a estudiar periodisme a la Complutense de Madrid. Somniarà en ser una periodista famosa. És una noia moderna, dinàmica, comunicativa, esportista, bona coneixedora de l’anglès,... En definitiva, una noia que enganxa a les noies d’avui. Trobant-se dins del seu període universitari féu un viatge a Taizé. Aquesta experiència espiritual arribarà a afectar-la molt; molt positivament. Poc després, va confessar-se. Marta es va convertir de la seva crisis de fe. Va passar a formar part del moviment neocatecumenal. Va canviar el seu somni de ser una periodista de fama pel de ser una missionera itinerant, dins del camí neocatecumenal. Però, primer, tenia que acabar la seva carrera de periodisme. Per a ella el més important en la seva vida és Déu. Déu és el seu amor. En la seva vida aniran donant-se grans virtuts.

Un dia, com tantes altres vegades, va anar a estudiar a un centre juvenil de l’Opus Dei, a Burgos. Durant mitja ora va estar de genolls orant davant del Santíssim. Després, digué: el dia següent oiré la Santa Missa i tornaré aquí a estudiar. I, va marxar. Però, va ser abordada prop de casa seva, essent assassinada dins d’un descampat. Persones que van veure la jove universitària apunyalada van donar-se compte de que encara que havia patit tant la seva cara mostrava una impressionant pau d’ànima. En la seva grandesa d’esperit havia preferit la mort a cedir al pecat, causa per la qual havia estat assassinada. Marta, gran persona, gran exemple!

 Dr. Josep Maria Montiu de Nuix

Comparteix aquesta entrada

Qui som Què volem Contacte