Les sèries al capdavant de les preferències audiovisuals dels joves europeus

El 69% dels joves a Occident veuen sèries de televisió a través de plataformes de pagament per streaming, segons una enquesta sobre pel·lícules, sèries i llibres realitzada a més de 3.600 nois i noies d’entre 18 i 29 anys a Alemanya, Argentina, Colòmbia, Espanya, Estats Units, França, Itàlia, Mèxic i Regne Unit.

L’estudi ha estat encarregat per Family and Media, un think-tank internacional amb seu a la Universitat Pontifícia de la Santa Creu (Roma), dedicat a analitzar la relació entre família, mitjans de comunicació i societat. El sondeig ha estat realitzat per GAD3, un institut de recerca amb seu a Espanya i s’ha donat a conèixer el 23 de novembre de 2018.

Veure sèries de TV és l’activitat audiovisual a la qual els joves occidentals dediquen més temps, segueixen les pel·lícules i els llibres: set de cada deu veuen sèries diverses vegades a la setmana, per la qual cosa es tracta del producte audiovisual de major impacte.

Sèries de televisió & televisió per veure sèries

Per gèneres, les sitcoms són les sèries que presenten majors xifres de visionament, amb The Big Bang Theory i Friends al capdavant del panell de sèries testat. Gossip Girl i The Gilmore Girls són les que majors diferències presenten en favor de les noies, i Joc de Trons i La Casa de Papel, les que més a favor dels nois.

Per operadors, Netflix és el més utilitzat. El 56% dels joves que veuen sèries a través d’algun proveïdor de streaming ho fa a través d’aquesta plataforma. Els algorismes automàtics s’han convertit en la primera font de recomanació a l’hora de triar una sèrie de TV. Els joves confien en els suggeriments personalitzats fets pel seu proveïdor de sèries de TV fins i tot més que en les recomanacions dels amics. Els països anglosaxons i llatinoamericans són les àrees geogràfiques on aquesta tendència es veu més clarament. No obstant això, els joves mediterranis (Itàlia, Espanya i França) encara valoren més la recomanació dels seus amics.

 Respecte als dispositius, tres de cada quatre joves veuen sèries a través de la televisió, amb Amèrica Llatina en primer lloc. Els joves mediterranis empren l’ordinador portàtil o el PC per veure sèries gairebé en la mateixa mesura que la televisió. Altres dispositius, com els smartphones i les tauletes, també presenten un volum d’ús destacable i creixent, encara que encara se situen en la part baixa del rànquing per dispositius.