Em van posar un ganivet en la gola i una pistola en el cap. Em van cridar kafir! [¡infidel!]

Informe de Llibertat Religiosa 2018 
 
 
                                                              

El respecte a la llibertat de consciència, de creença i de religió està emparat en l'article 18 de la Declaració Universal de Drets Humans. Desgraciadament, això no vol dir que sigui respectat en molts països del món. Cada vegada es detecten més atacs i violacions a aquest dret fonamental de l'ésser humà.

Aquest Informe de Llibertat Religiosa d'Ajuda a l'Església Necessitada, de caràcter biennal, és l'únic de la seva classe editat per una entitat de l'Església catòlica. El seu prestigi i la seva utilització per part de diferents estaments socials en diferents nacions és cada vegada més benvolgut. En ell s'analitzen aquests atacs a la llibertat religiosa, els orígens de la qual majoritàriament vénen del radicalisme islàmic, de règims totalitaris, dels nacionalismes extrems i del relativisme feroç que vivim en molts països occidentals. I, fidels a l'esperit de P. Werenfried van Straaten, fundador d'Ajuda a l'Església Necessitada, s'exposen i registren violacions del dret fonamental a la llibertat religiosa, siguin quals siguin els seus orígens.

El Comitè Editorial i tots els que han col·laborat en l'elaboració d'aquest informe esperem que sigui no només un instrument de denúncia, sinó també una contribució a viure en un món més just, on la salvaguarda de la llibertat religiosa sigui el millor baròmetre del respecte a la resta de les llibertats civils.