Trobada dels Missioners de la Misericòrdia amb el Papa Francesc

Santa Faustina Kowalska es coneguda com l’apòstol de la Misericòrdia Divina. Així l’anomenà san Joan Pau II. Santa Faustina, en un llibre meravellós, el seu diari personal, “Diario. La Divina Misericordia en mi alma”, fa  constar que Crist l’anomenà la secretària de la divina misericòrdia. El Senyor li va demanar que pintés un quadre, en el que es representés una imatge de Jesús, del cor tenien que sortir raigs vermells i blancs, simbolitzant l’aigua i la sang que va sortir del seu cor. A la base d’aquest quadre tenia que figurar la frase: “Jesús, en Tu confio!”. Aquest quadre es conegut com la imatge de la divina misericòrdia. El Senyor va indicar també que era la seva voluntat que el primer diumenge després de Pasqua fos la festa de la divina misericòrdia, i que durant aquesta es venerés la imatge de la divina misericòrdia. Festa aquesta que va ser instituïda per sant Joan Pau II. Resulta molt conegut que, en cert sentit, el missatge de la divina misericòrdia forma una imatge del Pontificat de sant Joan Pau II, així com que al Papa Francesc aquest missatge li resulta molt estimat.

Els dies 7-8 d’abril d’aquest any s’ha celebrat a Roma la “Trobada sobre la espiritualitat i la misericòrdia. Misericòrdia: perdó i do”. A Roma, del 8 al 11 d’abril, s’ha celebrat la “Trobada dels Missioners de la Misericòrdia amb el Papa Francesc”. Al mateix hi hem assistit Missioners de la Misericòrdia dels cinc continents. Hi hem estat presents casi sis-cents dels 895 actualment existents. Resulta molt significatiu que aquestes dues trobades s’unien en la Santa Missa celebrada a la plaça de sant Pere precisament el dia de la festa de la misericòrdia divina, el 8 d’abril de 2018. L’ha presidit el Papa Francesc i la hem concelebrat els Missioners de la Misericòrdia. Durant aquesta Santa Missa el Papa Francesc ha venerat la imatge de la divina misericòrdia.

El dimarts, 10 d’abril, ha resultat particularment important: el Papa Francesc ens ha acollit al Palau Vaticà als Missioners de la Misericòrdia i ens ha dirigit un discurs; després, ha presidit la Santa Missa, concelebrada pels Missioners de la Misericòrdia, a l’altar de la càtedra de sant Pere. També ha estat maquíssim l’acte de comunió eclesial de que cada Missioner de la Misericòrdia, ¡casi sis-cents!, hem pogut saludar personalment al Papa Francesc, que es Pere, la Roca sobre la que està edificada l’Església. Un Papa, que estima i es fa estimar.

Tota la Trobada dels Missioners de la Misericòrdia amb el Papa Francesc ha tingut com a nucli la importància del sagrament de la confessió dels pecats, confessar, confessar-se, confessar els pecats. El Papa Francesc ha parlat reiteradament d’això, com és habitual en ell. Resulta molt significatiu que en aquesta trobada s’hagin indicat especialment tres models, grans apòstols de la confessió: el Sant Cura d’Ars, S. Pius de Pietrelcina i S. Leopold Mandic. Això constitueix la síntesis d’aquesta trobada. La trobada, evidentment, ha estat molt connexa amb santa Faustina Kowalska i amb la misericòrdia divina. Gràcies, Papa Francesc!

Josep Maria Montiu de Nuix, Missioner de la Misericòrdia

Comparteix aquesta entrada

Qui som Què volem Contacte