Nens i joves en l'era digital. Riscos i oportunitats educatives. Jornada d'experts oberta a famílies i educadors

«Les noves tecnologies de la comunicació han estat adoptades amb normalitat per les generacions més joves. I ho han fet sense mestres. Els nens i els adolescents disposen de molta informació, però també hi ha perills que els amenacen, com ara l'accés fàcil a continguts desaconsellables, l'assetjament cibernètic, la pèrdua de la pròpia intimitat o les noves formes d'addicció digital. Cal portar a terme una reflexió multidisciplinària que proporcioni propostes positives a les famílies i l'entorn educatiu». Així explica el Dr. Josep M. Simón, patró de la Fundació Casa de Misericòrdia de Barcelona (FCMB), la convocatòria d'una Jornada d'estudi sobre aquest tema.

 La FCMB organitza el proper 14 de març la seva IV Jornada de reflexió. En aquesta ocasió, amb el títol de: Nens i joves en l'era digital. Riscos i oportunitats educatives.

Tindrà lloc al Palau Macaya de Barcelona (Passeig de Sant Joan, 108). Es desenvoluparà de 9.00 a 14.00 hores i l'entrada és gratuïta, tot i que cal registrar-se a la web de la FCMB (www.fcmb.org) per poder-hi assistir.

 Com ja és habitual en aquestes jornades d'estudi, diversos experts, des de perspectives ben variades, tractaran de manera transversal els reptes que suposa per a les generacions més joves viure, estudiar i divertir-se en un entorn totalment digital.

 Els temes de la Jornada

 Els grans temes que es tractaran a les ponències i debats seran:

  • Reflexió antropològica sobre allò que és pròpiament humà i sobre què cal fer per potenciar-ho.
  • Com és l'entorn digital en què es mouen els joves avui en dia.
  • Riscos per als menors en l'àmbit digital.
  • Riscos i propostes en l'àmbit de la medicina.

 Tancarà la Jornada el Dr. Giovanni Vian, director del diari L’Osservatore Romano, que com els altres mitjans de comunicació de la Santa Seu, es troba immers en un profund canvi per integrar-se en un sistema multiplataforma (ràdio, premsa, televisió i mitjans digitals). Explicarà aquesta transformació, amb la qual es busca comunicar millor i connectar amb les noves generacions.

Dades fonamentals:

Què? Jornada d’estudi: Nens i joves en l'era digital. Riscos i oportunitats educatives.

Organitza: Fundació benèfica Casa de Misericòrdia de Barcelona (FCMB)

Lloc: Palau Macaya de Barcelona, Passeig de Sant Joan, 108

Horari: de 9.00 h a 14.00 h.

Entrada: Lliure. Cals inscriure’s a la web de la FCMB: www.fcmb.org

Descarregar programa 1 i 2

 

Comparteix aquesta entrada

Qui som Què volem Contacte