“Catalunya Cristiana”, en el seu número 2000, rep la felicitació del Papa Francesc

El número 2000 de Catalunya Cristiana, 21 de gener de 2018, s’obria amb una felicitació del sant Pare Francesc adreçada al cardenal Omella, arquebisbe de Barcelona, als treballadors i lectors d’aquest setmanari religiós nascut el 1979.


El Papa escriu: «m’uneixo a la seva acció de gràcies a Déu per aquests anys de servei a l’evangelització a través de la informació sobre l’actualitat religiosa i el compromís social de l’església. –I continua– els demano que segueixin treballant amb esperit de comunió eclesial i la il·lusió de contribuir cada vegada més a la difusió de l’alegria de l’evangeli, única missió de l’Església».


Catalunya Cristiana també va rebre un tractament informatiu especial al diari de la Santa Seu -el famós Osservatore Romano- que li va dedicar quasi mitja pàgina diumenge 28 de gener. La notícia destaca que el setmanari religiós, editat en català i castellà, fou iniciativa de mossèn Francesc Malgosa i mossèn Joan Jarque. També es fa ressò de l’entrevista que l’actual director -Mn. Jaume Aymar- fa al cardenal Pietro Parolin, secretari d’Estat.

Reptes i oportunitats per la premsa catòlica

Entre les moltes col·laboracions i felicitacions escrites en el número 2000 també en destaca la del director de l’Osservatore –Giovanni Maria Vian– que amb aquest motiu vol fer una breu reflexió sobre «el paper de la premsa catòlica» en un moment en el qual el món i els mitjans de comunicació «han evolucionat molt ràpidament» i a més el món occidental viu en un context cada cop «més secularitzat». Tot això «no justifica el pessimisme» -escriu Vian- cal veure els aspectes positius d’aquesta nova realitat, per exemple que «la secularització ha purificat la fe cristiana».


Pel que fa als nous mitjans de comunicació, el director de l’Osservatore en treu una lectura positiva, ja que ajuden a evitar la «autorreferencialitat» en els mitjans catòlics. «Òbviament, no es pot ignorar el missatge que es vol comunicar, en cas contrari el mitjà perdria la seva identitat. Però cal saber com transmetre’l d’una manera oberta, amb un llenguatge comprensible i sense servir interessos aliens a la fe».

El director Vian acaba proposant que l’apertura, per a la premsa catòlica, implica «la voluntat d’entendre el món d’avui» fent servir un llenguatge «comprensible per a tots». I «evitar els interessos aliens a la fe» significa especialment «rebutjar a relacionar-la amb opcions polítiques parcials, que poden ser legítimes, però que segueixen sent opinables i que donarien lloc a nous integrismes».


Per molts anys! Catalunya Cristiana, felicitats i moltes gràcies per l’esforç que feu posant en pràctica aquests reptes que ho han de ser a tots els que treballem al servei de l’evangelització a través de la informació religiosa.

Comparteix aquesta entrada

Qui som Què volem Contacte