Els inicis de la facultat de Teologia de la Universitat de Navarra en un moment històric i teològic convuls. Escriu el prof. Saranyana

La facultat de Teologia de la Universitat de Navarra es va iniciar el 23 d'abril de 1967 com a Centre de Ciències Eclesiàstiques integrat per diversos instituts, entre ells l'Institut de Teologia. Amb 50 anys de trajectòria l'actual Facultat de Teologia és una realitat consolidada.

 El professor d'Història de l'Església Josep-Ignasi Saranyana, que es va incorporar a la Junta directiva de la facultat en 1970, ha escrit un interessant estudi: La facultat de Teologia de la Universitat de Navarra en el seu context (1966-1972), a Scripta Theologica, vol. 49/2017, en el qual recull la gènesi de la facultat i dóna especial atenció al context teològic en el qual va néixer.

La facultat no va ser aliena a les turbulències històriques i teològiques del temps en què va néixer i va desenvolupar els seus primers passos: les relacions entre el Magisteri i els teòlegs abans del Concili Vaticà II, el mateix Concili, la Humanae vitae, la crisi de l'apostolat jeràrquic, la teologia de la «mort de Déu» i la «teologia política», la teologia de l'alliberament.

 En aquest context, quin va ser el projecte teològic de la nova facultat? De tot això, tracta aquest article que Scripta Theologica ofereix en obert en el seu últim número de 2017. Oferim l'enllaç per descarregar l'article complet.

Josep-Ignasi Saranyana
Pontifici Comitato vaig donar Scienze Storiche
Città del Vaticà

Anar a l'article

Comparteix aquesta entrada

Qui som Què volem Contacte