Llibre electrònic: “Tecnologies digitals i vida cristiana”

Aquest ebook ofereix algunes reflexions i diverses pautes d’acció en el bon ús de les noves tecnologies. Recull cinc articles sobre la vida cristiana i les noves tecnologies escrits per Juan Carlos Vásconez i Rodolfo Valdés. Els tres primers articles plantegen algunes idees sobre com moure’s en l’univers d’Internet, mentre que els dos últims s’adrecen especialment a pares i educadors, amb suggeriments per a la formació cristiana en virtuts.

 El llibre ha estat preparat per l’Oficina d’Informació de l’Opus Dei a Catalunya. Es pot descarregar gratuïtament en formats: MOBI, EPUB

 

Índex del llibre i breu descripció de cada capítol:

 1.      Noves tecnologies i coherència cristiana. Com desenvolupar un estil “virtuós” a l’hora d’utilitzar les tecnologies mòbils, perquè siguin instruments útils que acompanyin el cristià en la seva vida diària.

2.      Cultivar la interioritat en l'era digital. Trucades, missatges, tuits, alertes... telèfons i ordinadors ens han canviat l’accés a la realitat. Com fer que siguin una ajuda per a la vida ordinària al servei de Déu i dels altres?

3.      Del contacte virtual a les relacions personals. L’ús de les xarxes socials i altres canals és positiu si facilita una comunicació veritablement humana. Perquè les relacions amb els altres siguin enriquidores i duradores és lògic que al món digital busquem presentar-nos d’una manera coherent amb allò que som.

4.      Educar en les noves tecnologies. La tecnologia vertebra en gran manera la vida dels homes i dones d’avui. Hem de canalitzar-la perquè el seu ús ens ajudi a desenvolupar-nos com a persones.

5.      Navegar en els oceans digitals. El secret de la felicitat familiar està en el que és quotidià, també en l’aprofitament de tots els avenços que ens proporciona la civilització, per fer la casa agradable, la vida més senzilla.

Comparteix aquesta entrada

Qui som Què volem Contacte