El Papa Francesc ens parla dels quatre pilars del sacerdot

El Papa parla de la vida sacerdotal a un grup de seminaristes.

Prop de la gent, com Jesús va estar prop dels homes: no hi ha un altre camí per a un capellà, si no és el de l'encarnació. Amb un discurs improvisat, el Papa va indicar com hauria de ser la vida de qualsevol sacerdot. Després els va facilitar el discurs escrit que tenia preparat.

En L’Osservatore Romano del diumenge 11 es relata que el dia anterior, dissabte 10 de desembre, Francisco va rebre en audiència als membres del Pontifici Seminari Pío XI de la ciutat de Molfetta, aquest seminari pertany a la regió italiana de Puglia. El Papa va dibuixar els quatre pilars sobre els quals ha de construir-se la vida sacerdotal: la vida espiritual, la vida comunitària, la vida d'estudi i la vida apostòlica.

Per estar prop de les persones com va fer Jesús, va dir el pontífex, és necessari conèixer-ho. Per això va convidar amb insistència als futurs sacerdots al fet que resessin davant el Sagrari. I si és gran el cansament, va agregar, el sacerdot no ha d'avergonyir-se si s'adorm resant, però no ha de deixar mai de costat la seva relació personal amb el Senyor. Davant del Sagrari el sacerdot aprendrà un altre element essencial per portar endavant la pastoral: la docilitat a l'acció de l'Esperit Sant. Solament així, va dir el Papa, es pot aconseguir un ple zel apostòlic i abraçar amb alegria el servei al Senyor. Abans si es fes la foto de grup amb els seminaristes, el Papa els va deixar una última idea útil per comprendre el seu estil de servei. Que el telèfon que està en la tauleta de nit, estigui accessible a qualsevol moment, perquè el sacerdot ha d'estar sempre disposat a aixecar-se per acudir a les persones que tenen necessitat d'ell.

Comparteix aquesta entrada

Qui som Què volem Contacte