El Papa Francesc declara venerable a Montse Grases, una jove barcelonina

Opus Dei - Promulgat el decret sobre l'heroïcitat de les virtuts de la Montse Grases

En la tarda de dimarts 26 d’abril de 2016 el sant pare Francesc va autoritzar la promulgació dels decrets sobre 12 causes de canonització. Entre elles es troba el decret sobre l’heroïcitat de virtuts de Montse Grases (1941-1959) una jove catalana de l’Opus Dei. La noticia s’ha escampat durant el matí del día 27, festivitat de la Mare de Déu de Montserrat.

En conèixer l’anunci fet per la Santa Seu, el prelat de l'Opus Dei, Mons. Xavier Echevarría, va dir: «Agraeixo de tot cor al Senyor aquest pas en la causa de beatificació de la Montse, una noia amb una vida breu, però que ha estat un autèntic do de Déu per als que la van tractar i també per a aquells que l'han conegut després del seu dies natalis, de la seva marxa al cel».

El Prelat de l’Obra va assenyar que la Montse Grases «va correspondre des d'una primerenca edat a l'amor de Déu enmig del món i va procurar ser piadosa, treballar bé —aprofitant les seves qualitats— amb afany de servei, amb una disposició permanent d'atendre generosament als altres, oblidada de si mateixa. Va seguir fidelment al Senyor quan la va cridar a formar part de l'Opus Dei i va buscar caminar —a través d'una existència comuna a la majoria de les dones— molt unida a Ell, també mentre va patir un càncer que li va ocasionar la mort i que li provocava dolors molt intensos. Intentava acabar amb delicadesa sobrenatural les seves ocupacions diàries, per amor a Déu i als altres, i es va proposar apropar Jesús a les seves amistats, que eren moltes».

Finalment, Mons. Xavier Echevarría va comentar: «Tinc la illusió que l'exemple de la Montse continuï ajudant a moltes noies i a molts nois joves a plantejar-se una vida de generosa entrega al Senyor en el matrimoni, en el celibat apostòlic, a la vida religiosa i en el sacerdoci».

 Una breu biografia d’aquesta jove barcelonina, -ara venerable-, filla d’una família nombrosa de vuit germans i profundament cristiana es pot consultar a:

 http://opusdei.cat/ca-es/article/biografia-7/

 Montse Grases ha vist confirmada l'heroïcitat de les seves virtuts i ara rebrà el títol de venerable. Què vol dir això? El següent article explica què és un Servent de Déu, un Venerable, un Beat i un Sant i quins són els passos que dóna l'Església perquè una persona arribi a ser declarada santa.

 http://opusdei.cat/ca-es/article/el-proces-de-beatificacio-i-canonitzacio/

 L’Oficina d’Informació de l’Opus Dei de Catalunya facilita la traducció al català del llibre Ara toca ser valenta d'Edith Zeltner, una breu biografia de Montse Grases.

Disponible per descarregar en Mobi / Epub / pdf

 http://opusdei.cat/ca-es/document/llibre-ara-toca-ser-valenta/

Comparteix aquesta entrada

Qui som Què volem Contacte