Braval publica el llibre "20 històries de superació" per celebrar els 20 anys

Més de 160 voluntaris dediquen 15.000 hores l’any en favor de la integració social al Raval

 El dimarts 23 de gener fou la presentació del llibre “20 històries de superació al Raval”, d’en Josep Masabeu, mitjançant una taula rodona integrada pel mateix autor, l’expresidenta de Càritas, Núria Gispert, el pedagog Gregorio Luri i l’exporter del Barça, Pere Valentí Mora, moderats pel codirector de la revista Valors, Joan Salicrú.

 El llibre recull vint relats sobre persones vinculades a Braval, un projecte solidari en el que col·laboren uns 160 voluntaris que hi dediquen unes 15.000 hores anuals. D’aquests voluntaris hi ha 80 estudiants, 55 professionals i 25 jubilats, que han ajudat uns 1.240 participants de 30 països, que parlen 10 llengües i professen 9 religions.

 El barri del Raval, on treballa Braval, és el més cèntric i deficitari de Barcelona, on viuen més de 49.000 persones en 1,1 quilòmetres quadrats. Un 49,9% són estrangeres. La seva densitat triplica la mitjana barcelonina, que és de 15.000 habitants per quilòmetre quadrat.

 El Raval, però, disposa d’una gran xarxa social que procura hospitalitat i cohesió i evita l’aparició de brots de violència. Braval sorgí ara fa vint anys a l’església de Montalegre, i es consolidà en el centenari del naixement de sant Josepmaria Escrivà de Balaguer.

 Braval disposa de diferents programes d’esport multiètnic, reforç escolar, llengua, ocupació, famílies, casals d’estiu i formació de voluntaris i compta amb 6 equips de bàsquet i 6 de futbol que juguen amb 120 equips esportius de tot Barcelona.

 Molts dels voluntaris actuals havien estat participants d’aquests programes. Entre els principals èxits de Braval cal esmentar un 0% d’absentisme escolar, un 80% d’èxit escolar a l'Eso, 96 estudiants que han fet batxillerat, 142 que han fet cicles formatius i 13 que han acabat una carrera universitària. Ara com ara hi ha 10 estudiants universitaris i 365 joves treballant amb contracte, havent resolt tots els tràmits legals i administratius previs.

Més de 180 persones assistiren a la presentació del llibre, que tingué lloc al saló d'actes del Col·legi de Notaris de Catalunya, cedit per a la celebració dels 20 anys de Braval.

 Participants en els programes i voluntaris -actuals i antics-, famílies, col·laboradors, representants d'altres entitats, autoritats i amics van voler compartir amb nosaltres aquesta celebració.

 Un videoclip amb fotos d'aquests 20 anys que oferia una visió panoràmica de les activitats, les intervencions dels diversos integrants de la taula rodona, i finalment una àmplia roda de preguntes per part dels assistents configuraren un acte ben emotiu.

Josep Masabeu. President de Braval. josepm@braval.org

Comparteix aquesta entrada

Qui som Què volem Contacte