Reconstruir la concòrdia

Catalunya viu moments difícils marcats per una profunda divisió entre persones que es fa palesa en la vida social, en les relacions d’amistat i, fins i tot, en el si de moltes famílies. Trobem molt adient la carta setmanal d’en Josep Miró i Ardèvol, president de e-cristians, en la que suggereix «animar-nos mútuament a reconstruir la concòrdia a Catalunya per mitjà de la fraternitat.»

D’aquesta carta en reproduïm uns paràgrafs que en semblen especialment significatius:

«Segurament  una de les coses que més necessita el nostre país és superar la fractura interior, sense la qual la cohesió social quedarà danyada. Una fractura que significa divisió dins de les famílies, entre amics, situacions doloroses que han transformat la política de ser l’eina per construir el bé comú, en una via a l’enfrontament i la divisió. Per aquesta raó una de les tasques més urgents i necessàries que està a l’abast fer és construir la fraternitat per la concòrdia al nostre país.»

En un altre moment el president de e-cristians recorda la primera Carta de sant Pere, que ens exhorta: «No us emmotlleu a les antigues passions de quan vivíeu sense l’esperança». Recolzant-se en aquestes paraules, ens proposa com a criteris pràctics:

  • Allunyar-se i dominar les velles passions. Netejar-nos de tota rancúnia, ofensa, murmuració, hipocresia.
  • Viure tot conflicte i dificultat sota el do de l’esperança.
  • Conscients que vivim en el món, ens alegrem i sofrim en ell però que som estrangers. El nostre poble, la nostra nació és la Ciutat de Déu.
  • No diferenciem a les persones per les seves idees, considerem els seus fets, i això val també pels col·lectius.
  • Guiem-nos sempre pel seguiment de Jesucrist. Que allò que diem i fem pugui ser grat als seus ulls.
  • No desistir d’actuar així per trobar-ho difícil; és precisament la dificultat la via del perfeccionament.

 Tot això acompanyat de la pregària i la reflexió considerant cada situació personal.

Comparteix aquesta entrada

Qui som Què volem Contacte